Vaccinationer til Cypern
Når du rejser rundt i verden, er der nogle forskellige vacciner, du med fordel kan modtage for at få en så sikker rejse som mulig. Her på siden kan du læse om anbefalinger til vacciner ved rejser til Cypern. Vær opmærksom på, at anbefalingerne er vejledende og følger de danske myndigheders generelle råd om vaccinationer.
Vaccination ved rejse til Cypern
Anbefalinger til vaccinationer er vejledende.
Endeligt forslag til vaccination vil altid bero på en individuel vurdering.
Vaccination:
Holder 10 år efter én injektion.
Beskytter mod:
To slags bakteriesygdomme: stivkrampe (en alvorlig krampesygdom) og difteri (en alvorlig halsbetændelse).
Vaccination:
Holder 10 år efter én injektion.
Beskytter mod:
To slags bakteriesygdomme: stivkrampe (en alvorlig krampesygdom) og difteri (en alvorlig halsbetændelse).
Vaccination:
Holder 10 år efter én injektion.
Beskytter mod:
To slags bakteriesygdomme: stivkrampe (en alvorlig krampesygdom) og difteri (en alvorlig halsbetændelse).
Vaccination:
Holder 10 år efter én injektion.
Beskytter mod:
To slags bakteriesygdomme: stivkrampe (en alvorlig krampesygdom) og difteri (en alvorlig halsbetændelse).
Vaccinationer
I de fleste tilfælde vil en opdateret difteri-stivkrampe vaccination være tilstrækkeligt for rejser til Cypern. Skal man arbejde eller på udvekslingsophold i Cypern kan der være specifikke krav eller anbefalinger fra arbejdsgiver eller institution. Det kan dreje sig om test for tuberkulose (mantoux hudtest) og vaccination mod hepatitis B, kighoste eller meningitis.
Gul feber
Fordi der ikke findes gul feber i Cypern, er der ikke noget krav om vaccination heraf. Du skal dog være opmærksom på, at myndighederne har et krav om gul feber vaccination samt certifikat, hvis du tidligere på rejsen har været i et land, hvor der er risiko for smitte med gul feber. Dette gælder alle personer, der er mere end ni måneder gammel. I enkelte tilfælde kan børn under ni-måneders-alderen komme i isolation eller under overvågning.
Fordi gul feber bliver overført gennem myg, kan en smittet person videregive sygdommen til en anden myg i et nyt land, hvilket kan få sygdommen til at sprede sig hurtigt. Derfor er det vigtigt at modtage en vaccine, når du har været i en risikozone. De typiske symptomer på gul feber inkluderer feber, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter, kvalme og opkastninger.
Hvad er difteri?
Difteri er også kendt som strubehoste, og det er en infektion i luftvejene. De første symptomer på sygdommen er meget influenzalignende, hvor du vil opleve en startende halsbetændelse, feber, utilpashed og besvær med at synke. I værste tilfælde vil du få vejrtrækningsproblemer grundet hævede lymfeknuder ved halsen.
Hvis du bliver smittet med difteri, kan det skabe alvorlige konsekvenser for dit helbred og varige mén. Blandt andet kan det påvirke dit hjerte samt dine nyrer, nerver og muskler. Derudover kan difterismitte i værste fald ende med bortgang. Hvis du ikke er blevet vaccineret inden for de sidste 10 år, anbefaler vi, at du bestiller en tid hurtigst muligt, så du kan modtage den før din rejse til Cypern – eller en anden rejsedestination. Læs mere om difteri her.
Skal jeg have en vaccine på min rejse til Cypern?
Hvis det er mere end 10 år siden, du sidst blev vaccineret mod stivkrampe og difteri, anbefaler vi, at du modtager en revaccination før afrejse til Cypern. Langt de fleste danskere har allerede modtaget vaccinen som børn, da den er en del af børnevaccinationsprogrammet. Her bliver det sidste stik som regel givet til børn i fem-års-alderen.
Derefter er den generelle anbefaling, at du modtager en revaccination hvert 10. år for at have optimal beskyttelse. Revaccinationen booster nemlig den tidligere vaccine, og dermed skaber den en forlænget beskyttelse. Du kan nemt og hurtigt bestille en tid til vaccination online – både til børn og voksne.
Hvad er stivkrampe?
Stivkrampe er en sygdom, hvis symptomer kan være yderst smertefulde. Du kan blive smittet med stivkrampe gennem sår og hudafskrabninger, der er kommet jord og skidt i. Symptomerne på stivkrampe er blandt andet kramper og stivhed i muskler, såsom:
- Ansigtsmuskler
- Skuldermuskler
- Nakkemuskler
- Tyggemuskler
- Rygmuskler
Du kan behandle stivkrampe med en kombineret difteri-stivkrampe vaccination.
Rejsediaré og kolera
Vaccination mod kolera og rejsediaré anbefales ikke generelt ved rejser til Cypern. Det kan dog være en god idé at medbringe piller med højt indhold af mælkesyrebakterier, som kan hjælpe med fordøjelsen. Derudover kan du forebygge dårlig mave ved at:
- Vaske hænder ofte
- Undgå at drikke postevand
- Undgå isterninger, der er lavet af postevand
- Undgå at drikke eller spise frugtjuice, mælk eller mejerivarer, som ikke er pasteuriseret
- Undgå mad, der ikke er tilstrækkeligt tilberedt
Du kan læse meget mere om rejsediarré, samt hvilke midler mod diarré du med fordel kan medbringe på din rejse på blivvaccineret.dk.
Hvordan får jeg difteri-stivkrampe vaccinen?
Vaccinen mod difteri og stivkrampe bliver givet ligesom mange andre vacciner: Nemlig i overarmen ved skuldermusklen. Hvis du tidligere har fået vaccinen, vil du kun have brug for en enkelt dosis. Har du ikke modtaget vaccinen før, er det nødvendigt med to doser for at opnå optimal beskyttelse. Du kan til hver en tid kontakte os online og høre mere.
Hvilke bivirkninger er der til vaccinationen?
Når du modtager en difteri-stivkrampevaccination før din rejse til Cypern, vil du kunne opleve en smule hovedpine, feber og ledsmerter. Derudover kan der opstå ømhed, rødme og hævelse ved indstiksstedet. Det er dog langt fra alle, der oplever bivirkninger i forbindelse med vaccinationen.
Gælder anbefalingerne til alle?
Anbefalingerne hos blivvaccineret.dk følger de danske myndigheders generelle råd om vaccinationer, og derfor er anbefalingerne vejledende. Når du bestiller tid hos os, vil vi altid lave en individuel vurdering af dit behov for vaccination, før vi begynder at vaccinere. Her kan vi også finde ud af, hvornår du sidst modtog en difteri-stivkrampe vaccine. På den måde er du sikker på, at du kun får de vacciner, du faktisk har brug for.
Vaccinationer sørger for en sikker rejse. Du kan derfor altid tage et kig på vores anbefalinger til, hvilke vaccinationer du skal overveje ved forskellige rejsedestinationer. Se alle anbefalingerne her.
Find mere information
Du kan læse mere om de enkelte sygdomme og tilhørende vacciner, som vi tilbyder hos blivvaccineret.dk her. Når du kommer ind i klinikken, gennemgår vi sammen den forventede rejse samt vaccinationsbehov, og du kan derefter blive vaccineret med det samme. Klik her, og se hvor i landet du kan finde os.
Malariaforebyggelse ved rejse til Cypern
I klinikken rådgiver vi nærmere om malaria og kan udskrive recept på malariapiller, hvis det er nødvendigt.
Risikoområder
Der er ikke risiko for malaria i Cypern.
Anbefalinger
Da der ikke er risiko for malaria anbefales ingen særlige forholdregler ved rejser udelukkende til Cypern.